Šípková marmeláda!

#mojezlato každou chvíli přijde se zajímavým receptem. Ať jej najde na internetu, nebo od některé kámošky. Většinu z nich vyzkouší a výsledek je kolikrát velmi překvapivý. V dobrém slova smyslu. Ty nejlepší pak připravuje i opakovaně, v množství větším, než malém. Ale většinou podle dostupnosti, množství, vstupních materiálů. 🙂

Delší dobu měla zálusk na šípkovou marmeládu. Dokonce si na internetu objednala plody šípku. Ty však ne a ne dorazit. Tento víkend trávíme #navsi. Náhoda, nebo spíš ucpaná dálnice, tomu chtěla, že jsme odbočili o sjezd dřív a jeli na chalupu zadem. Cestou jsme narazili na … ano, na šípkové keře. 😉

Nechali jsme v chalupě Romču se psy a vyrazili na šípky. Vrátili se do míst, kde jsme viděli keře. Po zastavení jsme zjistili, že nejsou nic moc. Popojížděli jsme od jednoho keře k druhému, až jsme narazili na krásné plody, v dostatečném množství, na přípravu marmelády. 🙂

Recept na marmeládu je jednoduchý. Šípky properete, zbavíte zbytečných stopek a dáte vařit. Někdo doporučuje je před vařením rozříznout, vnitřek vydlabat a marneládu připravovat jen ze šlupiček šípku. #mojezlato zvolila metodu: rozvařit a propasírovat. Je to stejně namáhavé, jako vydlabávání plodů. Po pasírování pokračujete jako při přípravě jakékoli jiné marmelády. 🙂 Ze čtyř kilogramů syrových šípků, vznikne asi 1,5l marmelády.

A co se nevejde do sklenice, zůstane v hrnečku, na první ochutnávku! Dobrou chuť!

Reklamy
Příspěvek byl publikován v rubrice takhle mi tu žijem se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s